Porteføljerne blev korrigeret

Skuffelsen over regnskabet fra Alcoa i USA skabte en trist stemning.Tiffany & Co. strålede med sin opjustering af forventningerne.

Brevkasse for investorerÅbningen af regnskabssæsonen i USA mandag aften blev ikke den festforestilling, som adskillige investorer havde sat næsen op efter. Indholdet i regnskabsrapporten fra den amerikanske aluminiumsproducent Alcoa kunne nemlig ikke indfri forventningerne, hvilket bidrog til den småsyrlige stemning i aktiemarkederne tirsdag formiddag.

Inden offentliggørelsen af regnskabstallene fra Alcoa havde forventningerne været positive, da mange af investorerne var overbeviste om, at de spæde tegn på fremgang i den globale økonomi ville forplante sig til virksomhedernes resultatopgørelser.

Det gjorde de for så vidt også, men indtjeningen i Alcoa i sidste kvartal af 2009 landede alligevel under analytikernes prognoser, og i mandagens sene eftermarked i New York blev der pillet ca. 5 pct. af aktiekursen.

Under mandagens handel havde tal for den kinesiske udenrigshandel haft en særdeles stimulerende indflydelse på købelysten, men kineserne satte et mindre heldigt aftryk på tirsdagens udvikling. Centralbanken i Beijing sendte et signal om pengepolitiske stramninger ved at hæve kravene til bankernes reserver.

Når kravene til bankernes reserver strammes, suges der likviditet ud af de finansielle markeder, og den slags har en ødelæggende effekt på investorernes humør.

Tiden var inde

..

BRANCHENYT
Læs også