Kunde vinder over Sydbank

Inge Lehmann har vundet en sag om et ejerpantebrev over Sydbank. Banken har tilbagebetalt 27.000 kr., men vil ikke forklare, hvorfor pengene i det hele taget blev opkrævet i første omgang.

Efter lang tids tovtrækkeri lykkedes det Inge Lehmann at få udleveret ejerpantebrevet fra Sydbank, som for længe siden har fået pengene. Foto: Nikolaj Svennevig SVENNEVIG NIKOLAJ

Inge Lehmann har trukket det længste strå i en kamp mod Sydbank.

Hun har stillet et ejerpantebrev på 75.000 kr. som sikkerhed for sin kærestes engagement med banken og blev fortørnet, da banken nægtede at aflyse eller udlevere ejerpantebrevet mod at få 75.000 kr. som kontantbetaling.

Morgenavisen Jyllands-Posten har omtalt sagen flere gange. Omtalen fik i første omgang Sydbank til at opgive sin praksis over for nye kunder, men banken fastholdt, at Inge Lehmann og alle andre eksisterende kunder ikke kunne slippe ud af deres ejerpantebreve ved at betale hovedstolen.

Bankens argument er, at Inge Lehmanns ejerpantebrev står til sikkerhed for en gæld på 400.000 kr. Derfor mener banken, at hun skal betale det beløb, før ejerpantebrevet kan blive frigivet.

Flere eksperter har kritiseret Sydbanks praksis og fastslået, at banken vil tabe sagen, hvis den kommer for domstolene.

Banken stævnet

..

BRANCHENYT
Læs også