Aktier: Lundbeck presset i uensartet marked

D/S Norden og Vestas leverede onsdag solid kursfremgang, mens Lundbeck endte i den modsatte ende af skalaen.

Det resulterede i et marginalt C20-fald på 0,06. pct. til 356,53. C20 slog sammen med D/S Norden høje bølgeslag hen over eftermiddagen, men en negativ amerikansk åbning ændrede udviklingen i negativ retning.

- Det blev lidt en pose blandede bolsjer. Investorerne afventer nu onsdag aftens Beige Book og torsdag eftermiddags vigtige amerikanske detailsalgstal. Lundbeck blev presset, efter Credit Suisse sænkede anbefaling, mens D/S Norden vandt terræn, udtalte aktiehandler Martin Munk fra Jyske Bank til RB-Børsen. Aktiehandleren bemærkede dog, at D/S Norden har vundet lidt rigeligt over den seneste tid, men han hæftede sig også ved, at D/S Norden har momentum på sin side.

D/S Norden lukkede 2,8 pct. højere i 242,8 efter en ellers imponerede stigning tidligere på dagen på ca. 5 pct.

Vestas lukkede 2,5 pct. højere i kurs 327. Den britiske storbank Barclays hævede sin anbefaling på den indiske konkurrent Suzlon til "overvægt" fra "ligevægt". Yderligere fik den spanske Vestas-rival Gamesa hele to nedjusteringer til neutrale anbefalinger fra hhv. Baclays og Citigroup.

Container- og oliegiganten A.P. Møller Mærsk har fundet gas og kondensat i undersøgelsesboringen Luke-1X i Nordsøen. Fundet er ikke det største, men åbner perspektiver i forhold til det eksisterende Elly-felt.

- Fundet i sig selv er måske ikke så stort, men kombineret med fundet i Elly, som jo er en del år gammelt og står for en udbygning i nær fremtid, er der jo sandsynligvis tilstrækkelige volumener til, at en fælles udbygning kan finde sted, sagde Head of Maersk Oil Exploration, Lars Nydahl Jørgensen.

Nyheden skabte dog ikke anledning til yderligere spekulation i A.P. Møller Mærsk, der endte 0,7 pct. lavere i kurs 41.350.

Anbefalingen af Lundbeck er blevet sænket til "underperform" fra "neutral" af Credit Suisse. Finanshuset mener, at Lundbeck skal sælges med rabat på 50 pct. i forhold til konkurrenterne, hvor den tidligere rabat hos finanshuset hed 15 pct. Credit Suisse påpegede, at Lundbeck har store udfordringer med sin pipeline og satte aktiens kursmål til 90 kr. Lundbeck-aktien endte således som dagens C20-taber og lukkede 3,1 pct. lavere i 100.

Transportkoncernen DSV fik nedjusteret sin anbefaling til "neutral" fra "køb" af UBS. DSV-aktien lukkede 2,7 pct. lavere i 99.

Trygvesta lukkede 1,8 pct. lavere i 333, mens konkurrenten Topdanmark endte 2,3 pct. lavere i kurs 681. Trygvestas storaktionær Tryghedsgruppen vil hjælpe Trygvesta til en storekspansion. Tryghedsgruppen sidder på en aktiepost på 60 pct. i Trygvesta.

- Vi har længe sagt, at vi er interesserede i en nordisk konsolidering. For at der kan komme nogen bukser ud af det skind, så skal to betingelser være opfyldt: Der skal være noget til salg, og det skal være til den rigtige pris. Ingen af betingelserne er for øjeblikket til stede, så det er ren spekulation, sagde kommunikationsdirektør Troels Rasmussen til RB-Børsen.

BRANCHENYT
Læs også