Dyrere og langsommere post i Danmark

Den konservative transportminister kræver et hurtigt opgør med ”Morten Korch-holdningen” til postservice og brevuddeling.Regeringspartneren Venstre står dog urokkeligt fast på, at alle på andet fortsat skal have posten leveret som i dag.

Portoen hæves, og det vil tage flere dage, før brevene når frem. Det kan ifølge transportminister Lars Barfoed (K) blive to konsekvenser af den aktuelle udvikling på postmarkedet.

Ministeren vil nemlig hurtigt have Folketingets partier til gennemføre ændringer af de servicekrav, som det statsejede Post Danmark skal leve op til.

Meldingerne kommer, efter at postmængden i 2010 er faldet med ca. 10 pct. Det forringer den økonomiske udvikling i Post Danmark, som ellers hidtil har givet et større millionoverskud til statskassen.

I dag stiller staten en række servicekrav til Post Danmark - den såkaldte befordringspligt, mod at selskabet har monopol på breve under 50 gram.

Allerede før jul fastslog transportministeren, at der akut må gribes ind for at undgå en situation med statstilskud til Post Danmark, der nu indgår i dansk/svenske Posten Norden. Lars Barfoed ville da ikke kommentere, om fremtidige ændringer bl.a. kan betyde færre postdage eller andre forringelser.

Risiko for højere porto


..

BRANCHENYT
Læs også