Risiko for ny krise i 2010

Verdensbankens cheføkonom advarer mod, at den kraftige spekulation i pengemarkederne kan udløse et nyt alvorligt tilbageslag.

Opsvinget i verdensøkonomien er så skrøbeligt, og spekulationen i pengemarkederne så intens, at et nyt økonomisk tilbageslag kan blive en realitet i andet halvår af 2010.

Det mistrøstige barske budskab var hovedingrediensen, da Verdensbankens cheføkonomi Justin Yifu Lin mandag gæstede København ved et arrangement i Udenrigsministeriet.

»Efterhånden er de fleste lande i verden kommet ud af recessionen, men den økonomiske aktivitet er famlende. De historisk lave renter har affødt en intens spekulation i pengemarkederne, der i de kommende måneder kan udvikle sig til en boble, som kan briste over sommeren eller i det tidlige efterår og udløse en ny recession,« siger Justin Yifu Lin.

I de første seks måneder efter investeringsbanken Lehman Brothers kollaps i september 2008 forsvandt værdier for 40-50 pct. på verdens aktiemarkeder. Siden aktiemarkederne nåede bunden i marts 2009, er kurserne steget stærkt.

Katapult-kurser


..

BRANCHENYT
Læs også