Moderate udsving i stille marked

De danske obligationskurser lå mandag i en svagt stigende trend, og det endte med små kursstigninger. Dermed blev fredagens kursstigninger udbygget en anelse.

Mandagens finansmarkeder var præget af en tynd handel, da de amerikanske markeder var lukket grundet helligdagen Martin Luther King Day. Det er ventet, at investorerne i den kommende uge skal hente inspirationen fra regnskabssæsonen.

»Det har været en dag uden afgørende nyheder fra makrofronten, og vi har manglet "storebror" med den amerikanske lukkedag,« sagde cheføkonom Jes Asmussen fra Handelsbanken til RB-Børsen.

Investorerne har indtaget en afventende holdning frem mod regnskabssæsonen. Fredag blev der skabt lidt ekstra nervøsitet, efter at den amerikanske storbank JPMorgan Chase skuffede med sine kvartalstal. Fokus er nu rettet mod storbanken Citigroup, som fremlægger kvartalsregnskab tirsdag inden amerikanske åbning, og efter tirsdagens lukketid er IBM regnskabsaktuel.

»Generelt er ugens nøgletal af en mindre kaliber, og fokus er rettet mod regnskabssæsonen. De første par regnskaber har været lidt skuffende. Yderligere kan problemerne om Grækenland være med til at trække renterne lidt nedad,« mente Jes Asmussen fra Handelsbanken.

Den tyske regering har mandag formiddag hævet sin prognose for BNP-væksten i 2010 til en fremgang på 1,5 pct. sammenlignet med den tidligere prognose om en stigning på 1,2 pct.

Det blev også til sidelæns bevægelser på valutamarkedet, og ved dansk lukketid kostede en euro 1,4394 dollar.

Tirsdag vil valutahandlerne se mod USA, hvor den såkaldte Tics-opgørelse fremlægges. Den giver indblik i den udenlandske efterspørgsel efter dollars. Yderligere kommer der tirsdag boligtal fra NAHB-indekset, som afspejler entreprenørernes forventninger.

BRANCHENYT
Læs også