Aktier: Afventende handel i sigte

Efter mandagens amerikanske lukkedag ventes en afventende handel at præge tirsdagens europæiske åbning, og der er ganske små udsving i sigte.

C20-indekset lukkede mandag 0,2 pct. højere i 359,95. Inspirationen vil tirsdag komme fra Citigroup, som kommer med regnskab, før markederne åbner. Efter tirsdagens amerikanske lukketid er teknologigiganten IBM regnskabsaktuel.

- Vi venter en meget stille start på det danske aktiemarked, efter at USA var lukket mandag. Vi har på det seneste oplevet, at aktiviteten på de europæiske aktiemarkeder forsvinder, når vi ikke har amerikanerne til at give os retningen. Ellers er markedet så småt begyndt at flytte fokus fra makroøkonomiske tal til de regnskabspræsentationer, der vil komme i en lind strøm de næste uger, og som vil sætte dagsordenen for aktiemarkedet i den kommende periode, vurderer Head of Sales Trading Mads H. Zink fra Danske Bank over for RB-Børsen.

G4S: Vagt- og sikkerhedskoncernen er i fokus, efter at den amerikanske konkurrent Brinks har fået et opkøbstilbud af industrikonglomeratet Tyco International. Tyco byder 2 mia. dollar for Brinks Home Securities, og dermed har opkøbstilbuddet en præmie på 35 pct. Opkøbstilbuddet er godkendt af Brinks ledelse, og investorerne kan vælge mellem en kontant betaling eller en kombinationsbetaling med Tyco-aktier og kontanter. Det er Tycos ADT-enhed, som skal styrkes ved opkøbet. Koncernchef Breen udtaler, at opkøbet passer godt til Tyco, og at Tyco yderligere leder efter et par "bolt-on" opkøb i omegnen af 300-500 mio. dollar. G4S endte mandag 0,9 pct. højere i kurs 22,0.

Carlsberg: Sabmiller har fremlagt markedsopdatering for tredje kvartal, hvor den organiske vækst ligger lidt under analytikernes forventninger. Sabmiller kommer med en række regionale salgstal. Ølsalget i Europa faldt 2 pct., hvor analytikerne havde ventet et fald på 2,5 pct. Sabmillers russiske ølsalg steg 34 pct., hvor Sabmiller skriver, at den voldsomme vækst i det russiske ølsalg skyldes opkøb (lageropbygning) inden afgiftsstigningerne ved årsskiftet. Det asiatiske ølvolumensalg steg 5 pct., hvilket var under analytikerestimatet på 8 pct. Sabmiller skriver, at de finansielle mål for kvartalet er på linje med forventningerne. Finanshuset Exane hæver efterfølgende sin Sabmiller-anbefaling til positive "outperform" fra neutral". Carlsberg lukkede mandag 1,1 pct. højere i kurs 399,4.

Rederierne: I den asiatiske handel har rederierne klaret sig godt trods en generel negativ stemning. Den kinesiske rederigigant China Cosco venter, at Baltic Dry-indekset kan stige op til 4000 i år, og at det venter, at det ligger i et interval mellem 3000-4000, hvilket skyldes forventningen om øget efterspørgsel. I Hong Kong udtalte direktør Zhang Linag, at 2010 bliver bedre end 2009, og at tørlastaktiviteterne vil være bedre end containeraktiviteterne. Aktierne i China Cosco stiger 1,3 pct. mens japanske Mitsui OSK Lines stiger 3,1 pct. A.P. Møller - Mærsk-konkurrenten Orient Overseas stiger 8,7 pct. I mandags solgte Orient Overseas fra for 2,2 mia. dollar. A.P. Møller - Mærsk lukkede 0,4 pct. højere i kurs 43.230, mens tørlastredereriet D/S Norden endte 1,1 pct. lavere i kurs 251,4.

BRANCHENYT
Læs også