Obligationer: Ses åbne marginalt højere under rolig handel

Det danske obligationsmarked ventes tirsdag at åbne marginalt højere, mens de europæiske aktiemarkeder ventes at sive lidt i den indledende handel.

Investorerne har ikke de store retningslinjer i den første handel, eftersom de amerikanske markeder havde lukket mandag. Fokus er nu mere rettet mod regnskabspræsentationerne frem for de makroøkonomiske offentliggørelser, hvor et par af de helt store amerikanske selskaber er på menuen i dag.

Den tyske 10-årige bund future ligger tirsdag morgen 0,03 procentpoint højere i kurs 122,74 og indikerer dermed en negativ åbning på det danske obligationsmarked.

Investorerne afventer nu regnskabssæsonen. Fredag blev der skabt lidt ekstra nervøsitet, da den amerikanske storbank JPMorgan skuffede med sine kvartalstal. Fokus er nu rettet mod storbanken Citigroup, som fremlægger kvartalsregnskab tirsdag inden amerikanske åbning, og efter tirsdagens lukketid er IBM regnskabsaktuel.

- Generelt er ugens nøgletal af mindre kaliber, og fokus er rettet mod regnskabssæsonen. De første par regnskaber har været lidt skuffende. Yderligere kan problemerne om Grækenland være med til at trække renterne lidt nedad, udtalte Jes Asmussen fra Handelsbanken.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2019, lukkede mandag middag 0,07 point højere i kurs 103,84 med en effektiv rente på 3,52 pct. Blandt realkreditobligationerne endte 4-38erne 0,18 point højere i kurs 94,15 med en effektiv rente på 4,57 pct.

Tirsdag morgen ligger den tiårige amerikanske statsobligation 2/32 point højere i kurs 97 18/32 i Asien. Den tiårige amerikanske statsobligation lukkede fredag 16/32 point højere i kurs 97 16/32 med en effektiv rente på 3,67 pct. Den 30-årige T-bond lukkede 23/32 point højere i 96 20/32 med en effektiv rente på 4,58 pct. Den toårige lukkede 4/32 point højere i kurs 100 8/32 med en effektiv rente på 0,86 pct.

Tirsdagens nøgletal er af en mindre kaliber. Der kommer tal for det amerikanske NAHB boligindeks for januar samt TICS-opgørelsen for november. TICS-opgørelsen giver indblik i den udenlandske efterspørgsel af dollar, mens NAHB viser bygherrernes syn på fremtiden.

Den svingende tyske erhvervstillidsindikator fra Zew-instituttet offentliggøres om formiddagen. Analytikerne venter, at den nuværende situation vil blive forbedret til minus 56,2 i januar fra minus 60,6 i december, mens selve den overordnede erhvervstillid ventes at vise et marginalt fald til 50,0 i januar fra 50,4 måneden forinden.

BRANCHENYT
Læs også