Finansfokus

Den amerikanske kemikaliekoncern Dupont er tirsdag aktuel med regnskab for fjerde kvartal før markederne åbner.

Dupont er interessant, da koncernens størrelse gør selskabet til en af de betydelige i regnskabssæsonen. Set fra en dansk synsvinkel er det også interessant, da Danisco har et samarbejde med Dupont om udvikling af kommerciel produktion af Cellulosic ethanol (anden generations bioethanol). Projektet er tæt på opstart og der vil være opmærksomhed på eventuelle meldinger derom.

Tirsdagen byder også på et interessant tysk indspark med første kvartalstal fra industrigiganten Siemens. For Vestas-investorerne vil der blive holdt øje med udviklingen i divisionen Renewable Energy, som indeholder vindmølleproduktionen. Siemens har sikret sig et solidt forspring på havvindmølle-segmentet, hvor Siemens nyder godt af sin længere "track record", hvor Vestas i december 2008 genoptog havvindmølleaktiviteterne efter at have stoppet med at ville levere i 2007.

Den schweiziske medicinalkoncern Novartis kommer med regnskab for fjerde kvartal. Der er fokus på diabetes medikamentet Galvus, samt salget af influenza A vaccinen H1N1, som ventes at nå et rekordsalg i 2009. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News venter analytikerne en indtjening på 1,14 sfr. pr. aktie i fjerde kvartal, mens omsætningen ventes at lande på 12,02 mia. sfr.

Den amerikanske medicinal og medicogigant Johnson & Johnson er aktuel med regnskab for fjerde kvartal før amerikansk åbningstid. Omsætningen skuffede en anelse i tredje kvartal, mens indtjeningen overraskede positivt. Selskabet hævede desuden indtjeningsforventningerne til helåret. Johnson & Johnson er presset af kopiprodukter og for at imødegå den negative effekt har selskabet overtaget Cougar Biotechnology og øget sin ejerandel i Elan for at udvide sin pipeline.

På makrosiden vil investorerne varme op til dagen med offentliggørelsen af det vigtige tyske Ifo-erhvervstillidsbarometer, som ventes at vise en marginal stigning til 95,1 i januar sammenlignet med 94,7 i december. Underkomponenten over forventningerne til fremtiden ventes at være uforandret på 99,1 i januar.

BNP-væksten i Storbritannien offentliggøres for fjerde kvartal og ventes at vise en fremgang på 0,4 pct. sammenlignet med et fald på 0,2 pct. i tredje kvartal. På årsbasis ventes BNP-væksten at vise et fald på 3,0 pct. i fjerde kvartal.

Den amerikanske forbrugertillid fra Conference Board offentliggøres for januar og ventes at vise en marginal fremgang til 53,5 sammenlignet med 52,9 i december. Den amerikanske forbruger udtrykker fortsat bekymring for den høje amerikanske arbejdsløshedsprocent, som i en lang periode har lagt en dæmper på privatforbruget.

S&P/CaseShiller er afsluttende aktuel med de amerikanske boligpriser, hvor prisindekset ventes at stige til 146,80 i november. På årsbasis ventes der er forbedring til minus 5,0 pct. i november i forhold til minus 7,28 pct. i oktober...

BRANCHENYT
Læs også