Aktier: Moderate plusser i USA

De amerikanske aktiemarkeder lukkede mandag med moderate plusser, og holdt dermed fast i mandagens første bevægelser.

Den positive stemning blev understøttet af en øget tiltro til, at den amerikanske centralbankchef Ben Bernanke bliver genvalgt. På regnskabsfronten levede olieservicekoncernen Halliburton op til forventningerne, mens AK Steel overraskede positivt.

Det amerikanske Dow Jones Industrial indeks lukkede 0,2 pct. højere i 10.197. Det teknologitunge Nasdaq-indeks lukkede 0,3 pct. højere i 2211.

AK Steel lukkede 5,4 pct. højere i 21,3 dollar efter regnskabet for fjerde kvartal, som indeholdt stærke udsigter. AK Steels omsætning faldt 9 pct. til 1,32 mia. dollar i kvartalet, mens EPS-indtjeningen blev på 36 cent pr. aktie. Analytikerne havde ventet en omsætning på 1,25 mia. dollar og en EPS-indtjening på 25 cent. AK Steel venter at volumen ventes at ligge på samme niveau i første kvartal, mens priserne ventes at stige 4-5 pct. over de kommende måneder. Det understøttede råvareselskaberne, som var med til at lede stigningerne.

Den amerikanske olieservicekoncern Halliburton har aflagt regnskab for fjerde kvartal, hvor top- og bundlinjen ligger lidt over analytikernes forventninger. Alligevel faldt aktien 0,3 pct. til 31,1 dollar. Halliburton fik et omsætningsfald på 25 pct. til 3,69 mia. dollar. EPS-indtjeningen dykkede til 28 cent. Halliburton er ramt af olieselskabernes mindskede investeringer i 4. kvartal i forhold til samme kvartal i fjor

Intel lukkede 2,1 pct. højere i 20,3 dollar, idet selskabet sandsynligvis vil nyde godt af et øget computersalg i forbindelse med lanceringen af operatørsystemet Windows 7 fra Microsoft, samt lanceringen af den nye mikrochip Sandy Bridge. Det skriver finansmagasinet Barron's.

Forest Laboratories steg 1,9 pct. til 30,0 dollar. Det amerikanske medicinalselskab vil formentlig stige 25 pct. eller mere over de kommende tolv måneder, eftersom en række stoffer under udvikling kan kompensere for de nuværende bedst sælgende medikamenter, som snart udløber for patent. Der skriver finansmagasinet Barron's, som citerer analytiker Ian Sanderson hos finanshuset Cowen Group.

Der kom mandag eftermiddag tal for det amerikanske boligmarked ved salget af eksisterede boliger, som bød på en stor skuffelse, idet salget viste et fald på hele 16,7 pct. til 5,45 mio. enheder i december, hvor analytikerne havde ventet et mindre fald på 9,8 pct. til 5,90 mio. enheder. Dog var der positive tegn i prisudviklingen, hvilket mindskede den negative effekt.

Efter lukketid leverede Apple en solid overraskelse med sit regnskab for første kvartal. Apple steg 0,9 pct. i efter-markedet efter en fremgang på 2,7 pct. i den ordinære handel, da den lukkede i 203,1 dollar. Omsætningen steg i rekordfart med 32 pct. til 15,7 mia. dollar. Apple har ændret på hvordan salget af iPhones faktureres, hvorfor regnskabstallene ikke kan sættes op imod analytikernes estimater...

BRANCHENYT
Læs også