Tjek dit kontoudtog og tjen kassen

Grundig læsning af 10 års kontoudtog fra Nordea gav Bent Jensen flere tusind kr. tilbage, som han havde betalt for meget.

LARSEN STINE Bent Jensen var ikke klar over, at han havde betalt for meget i gebyr, før han skiftede bank og tjekkede, hvad han plejede at betale. Foto: Stine Larsen Larsen Stine

Mange danskere nærlæser kassebonen i supermarkedet for at sikre sig, at de nu har fået den lovede rabat på 95 øre på to liter mælk. Men der kan være langt flere penge i at nærlæse kontoudtoget fra banken. Bankerne laver fejl, og mange bliver aldrig opdaget.

Bent Jensen fra Præstø forlod sidste år Nordea i vrede over lav rente på sine indekskontrakter.

Det skete, efter at han og hans kone havde været kunder i bankkoncernen i hele deres ungdom og i deres arbejdsliv. Sagen kører nu ved Pengeinstitutankenævnet.

Men da han skulle lave aftale med den nye bank, fik han brug for at vide, hvad han hidtil havde betalt i gebyrer for håndtering af værdipapirer.

Og her fik han sig en overraskelse. Det viste sig nemlig, at han tilsyneladende i flere år havde betalt et depotgebyr, han ikke kunne forstå hvor kom fra.

TV: Se hvordan banken snød Bent..

BRANCHENYT
Læs også