Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Komtesse til kamp i røg og damp

Et forbud mod nikotinprodukter får Camilla af Rosenborg til at rase ud på internettet.

Komtesse Camilla af Rosenborg. Foto: Torben Stroyer/JP Foto: PR-foto.

To gange har Lægemiddelstyrelsen været efter virksomheden Nycigaret, der ejes af komtesse Camilla af Rosenborg og hendes mand Mikael Rosanes, med krav om at virksomheden stopper salget af dampcigaretter med nikotin.

Lægemiddelstyrelsen mener nemlig, at dampcigaretten på grund af sit nikotinindhold er at betragte som et lægemiddel, og cigaretten kan derfor ikke sælges uden særlig tilladelse i Danmark.

Komtessen forsøgte i første omgang at løse striden ved at tilføre dampcigaretten en smule tobak i filtret. Tobakken skulle forvandle dampcigaretten til en tobaksvare, der som almindelige cigaretter, må sælges som nydelsesmidler.

"Men Lægemiddelstyrelsen sagde igen nej med den tankevækkende begrundelse, at tobaksmængden ikke var stor nok," siger komtessen mand, Mikael Rosanes, til epn.dk.

Frem i lyset

Konflikten har siden slutningen af december ventet på at blive endelig afgjort i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, som ved tirsdagens ministerrokade blev til Indenrigs- og Sundhedsministeriet.

"I værste fald hører vi ikke mere før sommer, og indtil da er vores salg af produktet sat helt i stå af myndighederne," siger Mikael Rosanes.

Følg slagets gang på nettet

I frustration og protest har Camilla af Rosenborg nu har lagt alle sagens akter frem på Nycigarets hjemmeside.

Sagen indeholder breve til og fra myndighederne, presseklip og kommentarer fra kunder.

"Så kan andre følge vores kamp mod myndighederne og se hvor svært, det kan være at få ret," siger en oprørt Mikael Rosanes til epn.dk.

BRANCHENYT
Læs også