Når sandheden gemmer sig

Når politiets økonomiske enhed rykker ind, er det ikke alene for at opklare sagen. Hvis gerningsmanden bliver dømt, bliver sagerne ikke altid efterforsket til bunds.

»Formålet med vores efterforskning er ikke at stille folks nysgerrighed. Der er forskel på ”nice to know” og ”need to know”,« lyder det bestemt fra Jens Madsen, statsadvokat for Særlig Økonomisk Kriminalitet (SØK).

Han er chef for politiets specialenhed, som sættes ind, når millionerne ruller ind på de forkerte bankkonti.

Når den økonomiske kriminalitet bliver for omfattende eller kompliceret, er det SØK, som går i aktion. De seneste 12 år har han været ansat i SØK og har været med til at sætte sit præg på enhedens strategi.

Det er også SØK, som efterforskede Stein Baggers fantasi-fabrik og de store trecifrede millionbeløb, som han snød leasingselskaber og banker for.

Og det er SØK, som har efterforsket sagen mod Mikael Ljungman, der i dag møder i retten i Lyngby efter at SØK har endevendt hans rolle i IT Factory-bedrageriet.

Men når politiets økonomiske ekspertenhed forlader en sag, er den ikke nødvendigvis fuldt opklaret. De anklagede har typisk fået en dom, men det er langt fra sikkert, at alle detaljer er kommet frem.

»Det er ikke en anklageropgave at afdække alt. Det er ikke sådan, at alle sager bliver efterforsket helt i bund,« forklarer Jens Madsen.

Uafklarede hjørner


..

BRANCHENYT
Læs også