»Vi skal også ville det selv«

Mette Winge Leisner er den første kvinde til at blive områdedirektør i Nordea. Hun mener, at de få kvinder på topposterne handler om kvindernes mangel på selvværd.

For lidt selvværd, for lidt opmuntring og for megen fokus på eksamensbeviser og faglighed. Det er nogle af de ting, der spænder ben for karrierekvinderne i finanssektoren, mener Mette Winge Leisner, der er den første områdedirektør i Nordea.

»Det er en kombination af, at kvinderne ikke tror nok på sig selv, og at lederne ikke er gode nok til at understøtte kvindernes selvværd,« siger den 46-årige direktør.

Mette Winge Leisner startede i Nordea som kunderådgiver for 28 år siden. Hun er siden hen kravlet op gennem systemet, fra kunderådgiver til kundegruppeleder og sidenhen til filialdirektør.

For et år siden blev hun forfremmet til stillingen som områdedirektør i Hørsholm.

Ud over forskellige interne bankuddannelser fra Nordea er hendes eneste uddannelse en 1-årig højere handelseksamen fra Nykøbing.

Det er en fejl, når ledelsen - eller kvinderne selv - fravælger kvinderne, fordi deres uddannelse eller kompetencer ikke matcher mændenes.

»Det handler også om at flytte tankegangen, så ledelse ikke blot handler om fagligheden. Det kommer til at forfalde til en øvelse om at være kompetent og have store og fine uddannelser. Jeg er absolut ikke den mest faglig kompetente på erhvervskunderne. Men det har jeg folk til,« siger hun.

Mette Winge Leisner, der er gift og har to børn på 12 og 16 år, føler ikke, at karrieren er gået ud over familielivet.

»Der er nogle konsekvenser forbundet med at tage et toplederjob, men jeg har ikke fravalgt noget. Jeg har prioriteret,« siger hun.

Nogle af de prioriteringer er at få rengøringshjælp og indimellem at tage arbejdet frem om aftenen, når børnene er lagt i seng.

Opbakning fra familien


..

BRANCHENYT
Læs også