Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Totalt nedbrud hos skat.dk

Sædvanen tro kan Skats hjemmeside ikke holde til belastningen på årets "store skattedag".

Arkivfoto: Colourbox

Fire millioner årsopgørelser ligger klar på Skats hjemmeside, men fredag formiddag må rigtigt mange klikke forgæves.

"Det er lidt ligesom juleaftensdag på Storebæltsbroen. Der er rigtigt travlt, og det har været meget vanskeligt for borgerne at komme ind på skattemappen," siger kontorchef i Skat Henrik Kähler til Ritzau.

Første dag med årsopgørelsen er altid årets travleste dag på Skats tast selv hjemmeside. Kapaciteten er udvidet med 25 procent, men det var altså ikke tilstrækkeligt.

Prøv igen i weekenden

Ifølge Henrik Kähler må nysgerrige skatteborgere væbne sig med tålmodighed og eventuelt forsøge at vende tilbage til Skats hjemmeside i weekenden eller i næste uge, hvor travlheden som regel stilner af.

Sidste år tjekkede 600.000 danskere deres årsopgørelse på den første dag, men også her måtte mange besøge Skats hjemmeside forgæves.

Dog lykkedes det 1,8 millioner danskere at få styr på årsopgørelsen bare i løbet af de første dage, den var tilgængelig.

Kritik af minister

Dansk Folkepartis skatteordfører Mikkel Dencker er hurtigt ude fredag morgen med en kritik af Skat og den nye skatteminister Troels Lund Poulsen (V), som nu må sørge for at it-problemerne ikke gentager sig næste år.

”I dag er store årsopgørelsesdag for 2009 og det duer derfor ikke, at Skats hjemmeside allerede fra morgenstunden er brudt helt ned, så man ikke engang kan komme ind på den og få oplyst, om man er i plus eller minus for 2009,” siger Mikkel Dencker.

”Den nye skatteminister, Troels Lund Poulsen, kan selvfølgelig ikke fuldt ud bebrejdes, at Skat ikke, trods løfter om det modsatte, har fået rettet op på hjemmesiden, efter de store vanskeligheder der var sidste år, da mange danskere ville tjekke deres årsopgørelse på samme dag. Men, tredje gang er lykkens gang, hvorfor Troels Lund Poulsen får den bundne opgave at få styr på Skats hjemmeside, så det ikke gentager sig næste år,” siger Mikkel Dencker.

Fristen for at oplyse ændringer eller tilføjelser til årsopgørelsen er 2. maj 2010.

Eventuel overskydende skat vil automatisk blive udbetalt den 26. marts på borgernes NemKonto.

Skal du have penge tilbage: Tjek din skat på skat.dk

BRANCHENYT
Læs også