Mægtige IBM retter kanonerne mod Office

Open source-miljøet er IBM's trædesten i selskabets forsøg på at støde Microsoft fra kontorpakke-tronen.

Foto: AP/Fabian Bimmer

Man tager open source-produktet OpenOffice, bluewasher og farver det gult for derefter at integrere det i et af sine kerneprodukter.

Det er den grundlæggende tanke bag IBM's forsøg på at komme op på omdrejningshøjde og senere overgå Microsofts rolle som den altdominerende spiller inden for kontorpakke-løsninger.

"Vi ønsker ikke bare at bygge endnu en kontorpakke, der halser efter Microsoft. Vi vil træde ud af Microsoft Office-skyggen og producere vores eget produkt, som kan noget andet og mere," fortæller seniorkonsulent Niels Jørgen Hansen fra IBM Danmark til Computerworld.

"Inden for en kort tidshorisont kan vi levere funktionalitet, som er over, hvad Microsoft leverer," lyder det fra IBM-manden, uden han dog vil sætte et specifikt årstal på, hvornår det vil ske.

Helt konkret er IBM i fuld gang med at integrere sin egen version af OpenOffice, i IBM-regi kaldet Lotus Symphony, med sin mail-klient, Lotus Notes.

Den integration - i lighed med Notes-integration af flere andre IBM-produkter - er IBM's stærkeste våben i kampen om skrivebordet.

Er stadig bagud

..

BRANCHENYT
Læs også