Aktier: Fokus på Nordea, Carlsberg og Auriga

Det danske aktiemarked gik mandag mod strømmen, og det endte med et C20-fald på 0,9 pct. til 331,41, mens de tre store europæiske indeks endte med pæne stigninger tæt på 1 pct. Carlsberg, Vestas og Novo Nordisk var blandt mandagens syndere.

- De amerikanske aktiemarkeder havde en solid positiv mandag. Omsætningen var dog noget begrænset, og det vil den nok være indtil nytår, da mange investorer har lukket deres porteføljer ned for i år og mentalt er gået på juleferie. Jeg forventer at se det samme mønster i Europa og Danmark de næste par uger, vurderer Head of Sales Trading Mads H. Zink over for RB-Børsen.

Nordea: Den norske storbank DnB Nor ser positivt på Nordea-aktien, som bliver tildelt en købsanbefaling. Det er DnB Nor Markets-analytiker Odd Weidel, som mener, at Nordea er gået fra at være en nummer 2 bank til at blive en af de ledende banker i Norden. Weidel peger på, at Nordea har vundet markedsandele under den økonomiske nedtur. Nordea lukkede mandag 1,0 pct. højere i kurs 52,5, mens Danske Bank lukkede 0,7 pct. højere i kurs 114,3...

BRANCHENYT
Læs også