Usikkerhed om blåstempling af bankrådgivere

Uddannelse Certificering af investeringsrådgiver skal hjælpe kunderne efter de mange skandalesager om kanonsalg af komplicerede investeringsprodukter.

Mens økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) fortsat tygger på behovet for et løft i kravene til bankernes investeringsrådgivere, har store dele af Europa for længst indført det som krav. Herhjemme er der imidlertid stadig mange udestående knaster, der skal høvles af.

Regeringen har bebudet, at der formentlig laves en certificeringsordning, hvor der via Finanstilsynet stilles mindstekrav til vidensniveauet hos investeringsmedarbejderne.

Om medarbejderne ved tilstrækkeligt til en certificering, skal ifølge regeringens foreløbige udspil tjekkes ved samme tilsyns stikprøvekontrol. Mens selve uddannelsen skal overlades til virksomhederne.

Men, advarer de bankansattes fagforening, Finansforbundet, dermed kan stærkt risikovillige banker blive ved med at rådgive præcis lige så risikovilligt som hidtil.

Og det bliver svært for kunderne og medarbejderne at bruge certificeringen til noget som helst. Kunderne risikerer fortsat, at der er stor forskel på de enkelte bankrådgiveres viden om investering.

Gennemsigtighed

..

Læs også