Nykredit: Ikke alle skal rådgive om investering

Finanskæmpen har certificeret de bankansatte i snart tre år og advarer mod at tage ansvaret fra den enkelte virksomhed.

Nykredit advarer regeringen mod at kræve ens uddannelse af investeringsrådgivere fremover. Koncernen har selv uddannet sine bankansatte i årevis og vil også fortsat selv bestemme, hvad medarbejderne skal kunne.

»Det vil være et fejlskud med central styring af, hvordan den enkelte medarbejder skal uddannes. Det er en sag for den enkelte bank. Vi betragter det som ledelsens ansvar at tage stilling til, hvor risikovillig man er, og hvilke produkter man vil tilbyde til hvilke kunder, og kommunikere det ud til medarbejderne,« siger Nykredits HR-chef, Bente Overgaard.

Hun understreger, at Nykredit støtter regeringens planer om at certificere investeringsrådgivere som en metode til at afklare, om de fornødne kompetencer er til stede. Men derudover bør det være op til den enkelte virksomhed - evt. i samarbejde med andre på nogle områder.

Bente Overgaard erkender, at det kan gøre det svært for nogle af de helt små banker at være med.

»Men nogle pengeinstitutter skal måske også spørge sig selv, om de bør have investeringsrådgivning på paletten, og hvis svaret er ”ja”, om valutainvestering, lånefinansierede investeringer og strukturerede produkter egner sig for privatkunder. Ikke alle banker har nødvendigvis størrelsen eller kompetencerne til at have alt på hylderne,« vurderer Nykredits HR-chef.

Nykredits metoder

..

Læs også