Nyt kapitel: Sådan går det nu for Lars Juhl, der fuckede sit liv op. Læs det nye kapitel her. Vi har låst en del af det op.

Hård prissætning på firmaer

Prisen for de sunde virksomheder holdt niveauet trods krisen i erhvervslivet sidste år. Til gengæld blev der skåret dybt i prisen på mindre gode virksomheder, viser tal fra det globale rådgivningsselskab IMAP.

Den globale krise gav et nådesløst udskilningsløb i 2009, da prisen for de knap så godt drevne virksomheder raslede ned, mens de veldrevne trodsede krisen og holdt prisen.

Det viser en statistik for alle de transaktioner, det globale netværk for virksomhedshandelsrådgivere IMAP deltog i i 2009.

»Afstanden mellem den bedste og den dårligste virksomhed er blevet større. Det har været sværere at sælge en mindre veldreven virksomhed, og derfor er de faldet meget i pris,« siger Stig Madsen, partner i rådgivningsfirmaet Advizer, som er med i IMAP-netværket. IMAP står for International Network of Merger & Acquisitions Partners.

IMAP-analysen viser, at de gode og dermed dyreste virksomheder i 2009 blev prissat til 9,7 gange driftsindtjeningen, hvilket er på samme niveau som i de udprægede optursår i 2007 og delvist 2008.

De dårligste blev billigere


..

Læs også