Kort nyt - Erhverv

Energi Et amerikansk forsøg har vist, at jordvarmeværker med blot 75 grader varmt grundvand kan drive en generator og dermed producere el af sin overskudsvarme, skriver Ingeniøren.

I Danmark har Viborg Fjernvarme søgt licens til elproduktion på sit jordvarmeværk, men det var en betingelse, at værket kunne garantere en konstant forsyning. Det ville i lange perioder gøre værket urentabelt, idet der kun er penge i elproduktion, når prisen er højere end udgifterne til at pumpe vandet op.

Byggeri Verdens højeste bygning, den 828 meter høje skyskraber Burj Khalifa i Dubai, er ifølge AP igen åben for turister. Prestigebyggeriet åbnede i januar, men allerede måneden efter satte en elevator fuld af turister sig fast i 480 meters højde, da den var på vej til tårnets observationsetage. Turisterne blev efter 45 minutter reddet ud via en stige.

IT Computerproducenten Apple har gjort kassen op efter lørdagens premiere på tablet-computeren Ipad. 300.000 maskiner strøg den første dag over disken i Apple-butikkerne i USA. Samme dag downloadede de nye Ipad-brugere over en mllion programmer i netbutikken Apple App Store og flere end 250.000 digitale bøger i Apple iBookstore.

Læs også