EU udskyder innovations-plan

Selv om Kina, USA og Indien haler ind på EU, når det gælder ny viden, har EU valgt at udskyde en storstilet innovationsplan. Det bekymrer Dansk Erhverv.

EU har udskudt sin længe ventede og storstilede plan for innovationsområdet til sidst på året. En plan, der allerede inden foråret skulle have »strømlinet EU's politik på innovations-området«, lagt nye rammer for unionens virksomheder og medlemslande og grundlagt betingelser for, at EU kan styrke sin position som center for ny viden og kreativitet.

Meldingen om udsættelse kommer næsten samtidig med, at nye tal fra EU's årlige European Innovation Scoreboard viser, at specielt Kina og USA, men også Indien haler støt ind på EU, når det gælder innovationsevne. Det bekymrer Dansk Erhverv.

»Det er slående, at man vælger at skyde innovationsplanen til hjørnespark, når EU netop skal være den platform i verden, hvor innovation skal fostres, mens produktionen ligger andre steder. Hvis kursen, hvor vi taber terræn til andre store spillere, fortsætter, er strategien om at lægge produktionen ud i verden ikke brugbar længere. Derfor har vi ventet spændt på at se, hvad EU så vil gøre. Det er ærgerligt, at man har valgt at udskyde dét,« siger chefkonsulent Christian Ohm fra Dansk Erhverv og fortsætter:

Folk må op af stolene


..

Læs også