Opkøbsbølgen er begyndt

Efter et meget magert år i 2009 er der allerede nu kommet godt gang i virksomhedshandlerne i 2010. Både mellem virksomheder og fra kapitalfondenes side er der lagt op til betydeligt flere handler. Også bankerne er klar.

Arkivfoto

Det begyndte at tage til allerede i slutningen af sidste år, og i 2010 vil der givetvis komme betydeligt mere gang i handlen med virksomheder. Det er allerede gået i gang.

Det er den klare opfattelse hos både rådgivningsfirmaerne Advizer og Deloitte og hos investeringsfondenes brancheforeningen, DVCA.

»Antallet af transaktioner begyndte allerede at stige i 2. halvår sidste år, da otte af vores 11 handler i Danmark lå. I år har vi allerede gennemført tre, og jeg vil skyde på, at vi i det danske marked når op omkring de 15. Der bliver nok intet boom i handlerne, men vi venter betydelig mere aktivitet,« siger Stig Madsen, partner i Advizer, som rådgiver om virksomhedstransaktioner, og som er med i det internationale netværk IMAP.

Samme IMAP har netop afsluttet en stor undersøgelse af både alle de handler, netværkets medlemmer deltog i i 2009, og hvad de forventer for 2010.

Markant fald i 2009

..

Læs også