Finansfokus - onsdag

Investorerne i IC Companys får onsdag interessant nyt fra den svenske tøjdetailgigant Hennes & Mauritz, som er aktuel med sit regnskab for første kvartal.

Salgstal for december og januar har vist en positiv udvikling, hvor det sammenlignelige salg viste en fremgang på henholdsvis 3 pct. og 1 pct. Investorerne vil også have fokus rettet mod udviklingen i bruttomarginalen, som i fjerde kvartal viste en markant fremgang.

Det norske kemikalierederi Stolt-Nielsen kommer med regnskab for første kvartal. Selskabet oplyste den 18. februar, at man havde købt fire nye kemikalieskibe, hvoraf to blev leveret med det samme, mens de resterende to leveres til sommer. Det bliver interessant at høre, hvordan rederiet ser på rateudviklingen i 2010.

I Storbritannien vil et par begivenheder tiltrække sig opmærksomhed, hvor det britiske rekrutteringsbureau Hays er aktuel med en markedsopdatering for tredje kvartal. Den britiske tøjdetailkæde Marks & Spencer er aktuel med en markedsopdatering for fjerde kvartal.

Amerikanske Monsanto, som er verdens største producent af såsæd og plantebeskyttelse, kommer med regnskab for andet kvartal. Regnskabstallene vil være ekstra interessante for investorerne i Auriga, hvor specielt det vigtige salg af Round Up vil tiltrække sig opmærksomhed. I regnskabstallene for første kvartal skuffede Monsanto, idet både indtjeningen og specielt omsætningen kom ind en anelse lavere end ventet, men selskabet fastholdt alligevel helårsprognosen om en EPS-indtjening på 3,10-3,30 dollar pr. aktie i 2010.

Den største amerikanske forhandler af bolig- og badeværelsesudstyr, Bed Bath & Beyond, kommer med regnskab for fjerde kvartal, hvilket sker efter, at selskabet den 7. januar hævede forventningerne markant, hvorfor der nu ventes en EPS-indtjening på 67-71 cent pr. aktie. Flere boligsalg betyder en øget efterspørgsel efter boligudstyr. Derfor nyder Bed Bath & Beyond godt af, at salget af eksisterende boliger i USA er steget godt de seneste par måneder hjulpet på vej af, at staten giver en skatterabat på 8.000 dollar ved køb af ny bolig. Denne ordning skulle være stoppet i 30. nov. 2009, men er blevet forlænget ind i 2010. Bank of America Merrill Lynch hævede i sidste uge sit kursmål på aktien til 50 dollar fra 44 dollar pr. aktie. Samtidig justerede bankens analytikere forventningerne til indtjeningen til 77 cent per aktie fra tidligere 71 cent per aktie...

Læs også