Tirsdagens aktier: Optimisme løfter Novo og C20

Investorerne vendte med øget optimisme tilbage til den danske aktiehandel efter påskeferien, oven på adskillige positive tal for den amerikanske økonomi.

C20-indekset blev sendt 2,25 pct. højere til 391,65, hvor fremgangen var stærkt drevet af indekstunge Novo Nordisk og vindmøllegiganten Vestas.

@@Novo Nordisk** lukkede 3,5 pct. højere i kurs 442,8. Diabetesmiddel Victoza, der er nylanceret på det amerikanske marked Victoza har allerede akkumuleret en væsentlig markedsandel, og den har dermed fået positiv opmærksomhed fra finanshusene.

- Victozas receptsalgstal var kendt i onsdags, hvilket dog alligevel gav aktien medvind. Jeg syntes ikke, der er noget overraskede i den stærke lancering, men jeg hører også til blandt de optimistiske på dette punkt. De stærke tal mindsker frygten for en negativ effekt fra advarselsmærkningen på emballagen, udtalte aktieanalytiker Rune Majlund Dahl fra Sydbank til RB-Børsen.

Finanshuset Collins Stewart har dog indledt sin dækning af Novo Nordisk med anbefalingen "sælg" og et kursmål på aktien på 342 kr.

@@Vestas** steg 2,6 pct. til kurs 307,2. RB-Børsen berettede op til lukketid onsdag før påske, at Vestas er meget tæt på en storordre fra USA. Det 252,2 megawatt store projekt kommer til at bestå af 139 V90-1,8 MW-møller fra Vestas, som vil producere møllerne på sine fabrikker i Colorado. Konstruktionen af vindmølleparken ventes at starte i midten af 2010, mens den vil være i drift i 2011. Vestas kan tirsdag præsentere sin anden ordre på 50 MW fra Kina på en uge. Ordren er på anden fase af samme projekt i Heilongjian-området, som selskabet tirsdag den 30. marts kunne præsentere en 50 MW-ordre fra.

Vindmølleproducenten Vestas har haft en solid ordreindgang i årets første kvartal, og det understøtter aktien, som har et godt potentiale. Det vurderede Nordea.

- Selvom der endnu er et stykke vej til, at Vestas når sine forventninger for 2010, så mener vi, at selskabet absolut er på rette spor, skrev banken i et notat.

@@FLSmidth** lukkede 2,7 pct. højere i kurs 392,6, efter at Nordea øgede sit kursmål på aktien til 440 fra 400 kr. Ydermere konkluderede analysehuset Shenyin Wanguo Research & Consulting i en kommentar til FLS-konkurrenten Sinomas regnskab, at Sinoma International Engineering forsat er markedsleder med en markedsandel på 36 pct. af det globale marked, mens FLSmidth kommer ind på andenpladsen.

Det var også en god handelsdag for de cykliske aktier, D/S Norden steg solide 2,1 pct. til kurs 244,4, mens NKT steg 3,1 pct. til kurs 314.

@@Carlsberg** lukkede 2,1 pct. højere i kurs 472,2. Den danske bryggerigigant, der har stor eksponering i de russiske markeder, nød godt af de seneste dages solide styrkelse af rublen mod euro og dollar.

Lundbeck faldt 0,8 pct. til kurs 103,1. Medicinalkoncernen meddelte, at den indleder fase I-studier med Parkinsonmidlet Lu AE04621, hvor stoffet i dyremodeller har vist yderst overbevisende effekt i sammenligning med traditionelle behandlinger.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )
Sendt: 20100406 172305+0200

Læs også