Tirsdagens obligationer: Små kursfald på øget optimisme

Det danske obligationsmarked lukkede tirsdag med små kursfald grundet et efterslæb til den udenlandske udvikling i påskedagene.

Men fremgangen blev mindsket i løbet af eftermiddagen. Investorerne udtrykte bekymring for, hvorvidt den græske plan om at reducere budgetunderskuddet vil lykkes, hvilket fik de græske renter til at stige kraftigt, og var medvirkende til et fald i euroen. I aften offentliggøres referatet fra det seneste rentemøde hos den amerikanske centralbank.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2019, lukkede tirsdag 0,22 point lavere i kurs 104,71 med en effektiv rente på 3,41 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-38'erne 0,07 point lavere i kurs 95,43 med en effektiv rente på 4,52.

- Obligationskurserne faldt tirsdag tilbage, idet investorerne rettede sig ind efter amerikanske kursfald i løbet af påskedagene. Det største tema i markedet var fredagens amerikanske arbejdsmarkedsrapport, hvilket fik investorerne til at øge risikoappetitten, sagde obligationsstrateg Michael Leister hos WestLB til Bloomberg News.

Bekymringerne om Grækenland blussede tirsdag op igen, idet der var rygter i markedet om, at den græske regering vil gå uden om hjælp fra Den Internationale Valutafond IMF, såfremt man skulle have brug for finansiel hjælp, eftersom at kravene fra IMF skulle være alt for strenge. Rygterne gik desuden også på, at den græske regering i øjeblikket forsøger at genforhandle kravene fra IMF. Det rapporterede flere medier i tirsdagens nyhedsstrøm.

Avisen Financial Times skrev desuden tirsdag, at Grækenland i april vil markedsføre en emission af statsobligationer over for de amerikanske investorer på mellem 5-10 mia. dollar.

Fredagens amerikanske arbejdsmarkedsrapport viste en solid jobskabelse, da der udenfor landbruget blev skabt 162.000 job i marts. Det var dog mindre end analytikernes forventninger om en jobskabelse på 184.000. Alt andet lige viser det, at jobskabelsen er kommet tilbage, og dermed har økonomien taget et stort skridt væk fra recession. Opgørelserne for januar og februar blev samlet set oprevideret med 62.000 job.

Mandag kom der tal for det amerikanske boligmarked, hvor det igangværende boligsalg overraskede med en stigning på 8,2 pct. i februar, hvor analytikerne havde ventet en flad udvikling. Der kom også tal for ISM-erhvervstillidsbarometeret for servicesektoren, som viste en stigning til 55,4 fra 53,0 i februar. Analytikerne havde her ventet en mindre stigning til 54,0.

Den amerikanske centralbank offentliggør tirsdag aften referatet af seneste rentemøde. Der vil være opmærksomhed på centralbankens syn på styrken i det økonomiske opsving, samt signalerne om eventuelle rentestigninger i andet halvår 2010.

Læs også