Små fald på øget optimisme

Det danske obligationsmarked lukkede tirsdag med små kursfald grundet et efterslæb til den udenlandske udvikling i påskedagene. Investorerne udtrykte bekymring for, hvorvidt den græske plan om at reducere budgetunderskuddet vil lykkes, hvilket fik de græske renter til at stige kraftigt, og det var medvirkende til et fald i euroen.

»Obligationskurserne faldt tirsdag, idet investorerne rettede sig ind efter amerikanske kursfald i løbet af påskedagene. Det største tema i markedet var fredagens amerikanske arbejdsmarkedsrapport, hvilket fik investorerne til at øge risikoappetitten,« sagde obligationsstrateg Michael Leister hos WestLB til Bloomberg News.

Bekymringerne om Grækenland blussede tirsdag op, idet der var rygter i markedet om, at den græske regering vil gå uden om hjælp fra Den Internationale Valutafond, IMF, såfremt man skulle have brug for finansiel hjælp, eftersom at kravene fra IMF skulle være alt for strenge. Rygterne gik desuden på, at den græske regering i øjeblikket forsøger at genforhandle kravene fra IMF. Det rapporterede flere medier i tirsdagens nyhedsstrøm.

Avisen Financial Times skrev desuden tirsdag, at Grækenland i april vil markedsføre en emission af statsobligationer over for de amerikanske investorer på mellem 5 og 10 mia. dollars.

Fredagens amerikanske arbejdsmarkedsrapport viste en solid jobskabelse, da der udenfor landbruget blev skabt 162.000 job i marts. Det var dog mindre end analytikernes forventninger om en jobskabelse på 184.000. Alt andet lige viser det, at jobskabelsen er kommet tilbage, og dermed har økonomien taget et stort skridt væk fra recession. Opgørelserne for januar og februar blev samlet set oprevideret med 62.000 job.

Mandag kom der tal for det amerikanske boligmarked, hvor det igangværende boligsalg overraskede med en stigning på 8,2 pct. i februar, mens analytikerne havde ventet en flad udvikling.

Der kom også ISM-indeks for servicesektoren i USA, som viste en stigning til 55,4 i marts fra 53,0 i februar.

Læs også