Større afgifter vil øge grænsehandel

Selv små prisforskelle kan få forbrugerne til at køre over grænsen for at spare penge. Hver femte vil købe mere i udlandet, hvis afgifterne hæves, viser en undersøgelse.

Strømmen af danske biler, som krydser grænsen til Tyskland og kører retur med fyldte bagagerum, er vokset i det seneste år.

Trafikken vil tage yderligere til, hvis regeringen hæver afgifterne på cigaretter, øl, vin og spiritus. Forbrugerne er nemlig blevet langt mere prisbevidste efter finanskrisen.

Næsten hver femte dansker vil handle mere i grænseområderne, hvis afgifterne hæves. Det er først og fremmest grænsebutikkerne i Tyskland, som vil få flere kunder, hvis prisforskellen bliver større, end den er i dag.

Det viser en undersøgelse blandt godt 1.200 danskere, som Capacent Research har foretaget for De Samvirkende købmænd, DSK.

»Finanskrisen og den øgede fokus på priserne gør, at grænsehandelen vil være endnu mere påvirkelig. Øgede afgifter vil give endnu en grund til at købe ind uden for Danmark,« siger Claus Bøgelund Nielsen, underdirektør i DSK.

Hurtig reaktion


..

Læs også