Hedgefonde ude af krisen

Flere hedgefonde blev sendt til tælling af finanskrisen, og den tilknappede hedgefond-industri blev udsat for hård kritik. Men meget tyder på, at fondene har genvundet det meste af fordums styrke.

Ifølge en analyse fra storbanken Credit Suisse ventes verdens hedgefonde i år at nå op på en samlet formue på 2.000 mia. dollars. Det svarer til deres formue før finanskrisen. Den stigende pengebeholdning skyldes, at fondene tjener penge, og at investorer skyder nye penge ind.

Hedgefonde havde ifølge Credit Suisse en formue på 1.600 mia. dollars den 1. januar i år, og banken anslår, at deres formue kan vokse med 25 pct. i løbet af 2010. Analysen bygger på svar fra 600 store, institutionelle investorer verden over, som har investeret 1.000 mia. kr. i hedgefonde.

Investorerne kan glæde sig over, at 2009 bød på de højeste afkast for hedgefonde det seneste årti. De høje afkast betød, at pengestrømmen blev vendt i løbet af 2009. I begyndelsen af året trak investorer penge ud - sidst på året flød pengene den anden vej.

61 pct. af investorerne vil primært investere i Asien.

Hedgefondenes formue toppede i tredje kvartal af 2008, men formuen skrumpede med 19 pct. under finanskrisen - det største tab i løbet af et år i hedgefondenes historie. Det oplyser analysehuset Hedge Fund Research Inc. Fra Chicago i USA.

Læs også