52 øre for en SAS-aktie

SAS-aktionærerne tvinges reelt til at skyde flere penge i det kriseramte flyselskab. Selskabet skal bruge 5 mia. kr., og derfor sælges nye aktier med en rabat.

De mange tusinde småaktionærer i SAS skal være med til at redde selskabet. Derfor får eksisterende aktionærer en klækkelig rabat, når de køber nye SAS-aktier. Kun på den måde kan de hindre, at de eksisterende aktier taber værdi.

»Vi ser meget ofte, at selskaber, som har det svært, går ud med voldsomme rabatter for at sikre, at emissionen bliver en succes. Derimod gennemfører selskaber med en fornuftig økonomi ofte en rettet emission, hvor de sælger aktierne stort set til markedsværdien,« siger Jacob Pedersen, senioranalytiker hos Sydbank.

For hver eksisterende aktie udsteder SAS tre tegningsretter, som gør det muligt at købe en ny aktie for 0,67 s.kr. - svarende til 52 øre.

Tirsdag morgen var kursen på en SAS-aktie på 2,75 s.kr.

»Uden at man kan sige, at der er en matematisk sammenhæng, er der i hvert fald en psykologisk sammenhæng mellem den udbudte pris på 52 øre og den økonomiske situation, som selskabet befinder sig i,« siger Jacob Pedersen.

Under maksimalt pres


..

Læs også