Brian Petersen

Brian Petersen vendte efter 21 år i udlandet tilbage til Danmark for at stå i spidsen for Københavns Lufthavne A/S. Her har han bl.a. været med til at lancere lufthavnens nye lavpristerminal, Swift.

Hvad er den vanskeligste beslutning, du har taget i din tid som leder?

De vanskeligste beslutninger har altid med mennesker at gøre. F.eks hvis man skuffer gode folk, der arbejder hårdt og loyalt, i form af en afskedigelse, eller de ikke bliver forfremmede. Det er altid hårdt, når man skal skuffe, og det skal man jo engang i mellem.

Og den mest spændende beslutning?

Det er, når hele familien skal ud på et nyt eventyr. Vi flyttede fra Kina til Danmark, fordi jeg ønskede at tage springet til et nyt job og karriere. Det var både spændende for mig og for min familie. Min familie har aldrig boet her, så det var ekstremt.

Hvor mange timer bruger du på arbejdspladsen i en typisk uge?

Det bliver til 45 timer til 50 timer om ugen. Tidligere arbejdede jeg også, da jeg kom hjem, men for fem år siden fandt jeg ud af, at det var mere effektivt at blive en time længere på arbejdet. På den måde kan jeg bruge fritiden til at få gode idéer, for de kommer i det øjeblik, man slapper af.

Kan du lide at tage en risiko i dit arbejdsliv?

Nej, det kan jeg ikke. Det, der driver mig, er at lave noget nyt og skabe noget af værdi, der kan holde. Det kræver, at man tager en risiko, men når man har fået en idé, gælder det om at minimere risikoen. Det var f.eks. tilfældet med Swift.

Hvilken egenskab sætter du størst pris på hos dig selv?

Jeg har gennem årene lært en del om at forstå både chefer og kunder. Når man ved, hvordan folk arbejder, gør det, at man kan komme frem til bedre løsninger. Det bliver hele tiden mere vigtigt.

Hvilken egenskab hos dig selv som leder ville du helst være foruden?

Jeg er rimelig god til at se, hvor der er muligheder for forbedring. Men man kan ikke forbedre alt. Jeg bliver irriteret og bruger lidt for meget energi hver gang, jeg opdager noget, der kan gøres bedre, men ikke kan løses med det samme.

Hvad kan give dig søvnløse nætter?

Når kunderne fravælger mine produkter og vælger konkurrenterne, for det er den endegyldige dom. Det går jeg og spekulerer meget på, indtil problemet bliver løst, og kunderne begynder at vende tilbage.

Hvad er dit største ønske til fremtiden?

At mine børn arver en planet og et samfund, som er til at leve med. Særligt med alle de udfordringer, vi har i dag.

Som leder er det, at jeg får skabt nogle ting, som bliver bemærket og gør en forskel.

Læs også