Vækstspor brudt for Saxo Bank

Den handelsdrevede bank kom ud af 2009 med et overskud på 270 mio. kr. før skat. Dermed blev den vækstivrige bank ramt af krisen, men der er stadig opkøb på programmet

Heller ikke Saxo Bank kunne i 2009 klare skærene uden tilbagegang. Dermed er bankens vilde vækstridt brudt. Bankens driftstindtægter faldt nemlig fra 2,5 til 2,2 mia. kr., mens medarbejderantallet blev reduceret med en tredjedel.

Alligevel vil mange bankdirektører i traditionelle banker utvivlsomt misunde en egenkapitalforrentning på mere end 14 pct. og et overskud på 270 mio. kr. før skat. Det var især handelsindtægterne i den første del af 2009, der satte Saxo Banks forretning under pres. Det blev dog delvist hentet ind i andet halvår.

Set i lyset af store ekstraomkostninger til fratrædelser til medarbejdere, kalder ledelsen resultatet for tilfredsstillende:

»2009 blev det første år, hvor vi ikke satte nogen rekorder. Det blev et år, hvor kunderne blev færre i antal og mindre i størrelse. Det har betydet en hel masse. Men vi oplevede, at indtjeningen kom tilbage på normalt niveau i slutningen af året,« siger bankens direktør Kim Fournais, der forventer et 2010 på niveau med rekordåret 2008, hvor banken næsten tjente en halv mia. kr.

Det skyldes, at banken har fået flere kunder og bedre produkter. Det ses f. eks. på, at Saxo Banks indskud fra kunder er vokset med massive 70 pct. til 15 mia. kr. Det sker samtidig med, at pengene fra afdelingen for Asset Management er øget til 20 mia. kr. efter købet af to fondsmæglerselskaber.

På bankjagt


..

Læs også