Obligationer: Marginale udsving i vente

Der er lagt op til marginale udsving på obligationsmarked, efter at den amerikanske centralbanks referat af seneste rentemøde understøttede udsigterne til en fortsat lav rente.

Onsdagens nøgletal er af mindre kaliber, og onsdagen kan blive brugt til positionering til torsdagens ECB rentemøde.

Den tyske 10-årige bund future ligger onsdag morgen 0,02 procentpoint lavere i kurs 122,86 og indikerer dermed marginal udsving på det danske obligationsmarked.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2019, lukkede tirsdag 0,22 point lavere i kurs 104,71 med en effektiv rente på 3,41 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-38'erne 0,07 point lavere i kurs 95,43 med en effektiv rente på 4,52.

Onsdag morgen ligger den tiårige amerikanske statsobligation 8/32 point højere i kurs 97 11/32 i Asien, mens den tirsdag lukkede 3/32 point højere i kurs 97 3/32 med en effektiv rente på 3,96 pct. Dermed er renten kommet ned fra seneste højdepunkt over 4 pct. Den 30-årige T-bond lukkede 1/32 point højere i 96 7/32 med en effektiv rente på 4,84 pct. Den toårige lukkede uændret i kurs 99 8/32 med en effektiv rente på 1,14 pct.

Bekymringerne om Grækenland blussede tirsdag op, og det kan fortsat trække lidt sporer ind i onsdagens handel. Der var rygter i markedet om, at den græske regering vil gå uden om hjælp fra Den Internationale Valutafond IMF, såfremt man skulle have brug for finansiel hjælp, eftersom kravene fra IMF skulle være alt for strenge. Rygterne gik desuden også på, at den græske regering i øjeblikket forsøger at genforhandle kravene fra IMF. Det rapporterede flere medier i tirsdagens nyhedsstrøm. Dermed blev euroen presset yderligere.

Den amerikanske centralbank var tirsdag aften aktuel med referatet af seneste rentemøde, hvor den fortsat fastholdt, at renten skal holdes på det ekstremt lave niveau i en udvidet periode. Yderligere pointerede centralbanken, at den vil tage action, hvis der kommer et inflationspres. Enkelte medlemmer advarede om risikoen ved den lave rente.

- Der var således ingen indikationer af en snarlig ændring af retorikken, og nøglesætningerne om exceptionelt lave renter i en længere periode blev fastholdt, skriver Nordea.

Onsdag formiddag offentliggøres det europæiske PMI erhvervstillidsbarometer for servicesektoren for marts, men det ventes ikke at kunne give de store forskydninger i kursdannelsen. Yderligere kommer der tal for tyske fabriksordrer i februar. Senere vil den amerikanske centralbankchef Ben Bernanke kunne tiltrække opmærksomhed med en tale.

Læs også