Aktier: Mindre fald i USA i et afventende marked

Det er moderate fald, der præger onsdagens åbning efter tirsdagens 18 måneders rekordkurser.

De marginale minusser i de amerikanske aktier tyder på en afventende stemning op til regnskabssæsonen, der bliver indledt i næste uge. Monsanto og Micron Technology har fremlagt regnskaber.

S&P 500 falder 0,18 pct. til 1.187, mens det teknologitunge Nasdaq 100 falder 0,1 pct. til 2.434.

- Vi har set en rimelig imponerende opgang i markederne, så det ville ikke overraske, hvis markederne lige tager sig en indånding. Aktiemarkedets præstation i første kvartal var god, men det vil ikke være i stand til at fortsætte i en sådan hastighed, siger Daniel Knuchel investeringschef i AAM Privatbank til Bloomberg News.

Den amerikanske producent af såsæd og plantebeskyttelse Monsanto har aflagt regnskab for andet kvartal 2009/10, hvor koncernen forventer en indtjening i den lave ende af tidligere opstillet interval, og selskabet skuffer en smule på omsætningen. Indtjeningen blev på 1,7 dollar per aktie, hvilket var helt i tråd med analytikerprognosen. Monsantos Roundup salg, som konkurrerer med Aurigas glyphosat, blev på 465 mio. dollar, hvilket var et fald fra 776 mio. dollar i samme periode året forinden. Koncernen forventer at positionere sig som en 15 pct. vækstvirksomhed. For 2010 forventes en indtjening pr. aktie i den lave ende af intervallet 3,1-3,3 dollar per aktie, hvor analytikerne forventede 3,27 dollar per aktie. Aktien stiger 0,7 pct. til 70 dollar.

Den amerikanske producent af hukommelseschips Micron Technology har aflagt regnskab for andet kvartal 2009/10, hvor indtjeningen slår analytikerprognosen. Omsætningen blev i andet kvartal på 1,96 mia. dollar, hvilket var over analytikernes forventninger på 1,81 mia. dollar. Micron laver "memory chips" til PC'er og "nand flash ram" til mp3-afspillere. Koncerndirektør Steve Appleton sagde i forbindelse med regnskabsaflæggelsen, at der er stærke efterspørgselssignaler for anden halvdel af regnskabsåret, og at der ikke er nogen hukommelseschipfabrikker under opførelse. Yderligere siger han, at kunderne ikke opbygger lagre af hukommelseschips. Micron Technology stiger 0,2 pct. til 10,25 dollar.

Den velrenommerede investeringsbank Goldman Sachs vil være i aktuel med sin årlige aktionærberetning. Banken er bl.a. kendt for at have klaret sig relativt godt gennem krisen og ventes i forbindelse med dagens aktionærberetning, at dæmme ned for den seneste kritik om, at banken skulle have ført sine klienter bag lyset for egen vindings skyld. Banken skulle efter sigende selv have spekuleret i boligmarkedskrisen før den brød ud, uden i rette tid at have vejledt sine kunder på området.

Den største amerikanske forhandler af bolig- og badeværelsesudstyr, Bed Bath & Beyond, kommer senere med regnskab for fjerde kvartal, hvilket sker efter, at selskabet den 7. januar hævede forventningerne markant, hvorfor der nu ventes en EPS-indtjening på 67-71 cent pr. aktie. Flere boligsalg i USA over de seneste måneder vil alt anden lige øge efterspørgslen efter boligudstyr, og det ventes Bed Bath & Beyond at nyde godt af. Bed Bath & Beyond falder 0,4 pct. til 44,6 dollar.

Læs også