Finansfokus torsdag

Investorerne i IC Companys får torsdag interessant nyt fra den svenske tøjdetailgigant Hennes & Mauritz, som er aktuel med sit regnskab for første kvartal.

Salgstal for december og januar har vist en positiv udvikling, hvor det sammenlignelige salg viste en fremgang på henholdsvis 3 pct. og 1 pct. Investorerne vil også have fokus rettet mod udviklingen i bruttomarginalen, som i fjerde kvartal viste en markant fremgang.

Det indiske mineselskab Vedanta Resources, som er den største kobberproducent i Indien, er aktuel med regnskab for sit forskudte fjerde kvartal. FLSmidth har tidligere leveret omfattende udstyr til det indiske selskab, specielt inden for selskabets aluminiumsprojekter i Indien. Vedanta er noteret på børsen i London. Selskabet har et investeringsprogram på 7,8 mia. dollar til at udvide kapaciteten inden for aluminiumsproduktionen, som herefter vil gøre Vedanta til Asiens største producent.

Den hollandske DSV konkurrent TNT holder generalforsamling, hvor der altid er muligheden for, at der kan dukke nye, interessante ting op til overfladen om forretningsmiljøet.

Den Europæiske Centralbank vil torsdag tiltrække opmærksomhed med sit rentemøde, men der er ikke ventet nogle meldinger om rentepolitiske ændringer, og det bliver i høj grad et møde i kølvandet af den græske gældsproblematik. Fokus vil være rettet mod det efterfølgende pressemøde med ECB-chefen Jean-Claude Trichet. Centralbanken i Storbritannien er også aktuel med sit rentemøde torsdag.

Detailsalget i eurozonen offentliggøres for februar og ventes at vise et fald på 0,4 pct. sammenlignet med et oprevideret fald på 0,6 pct. i januar. På årsbasis ventes detailsalget at vise en nulvækst i februar.

Den tyske industriproduktion offentliggøres for februar og ventes at vise en stigning på 1,0 pct. sammenlignet med en stigning på 0,6 pct. måneden forinden. På årsbasis ventes industriproduktionen at være steget med 6,3 pct. i februar.

Der kommer tal for de nye ugentlige ansøgere af arbejdsløshedsunderstøttelse i USA, som ventes at vise et marginalt fald til 435.000 personer i forhold til 439.000 personer ugen forinden.

ICSC offentliggør data fra salget hos de store amerikanske detailkæder i marts, efter at det sammenlignelige salg steg med 3,7 pct. på årsbasis i februar. Det totale salg viste en fremgang på 6 pct. i februar.

Maskinordrerne i Japan offentliggøres for februar og ventes at vise en stigning på 3,7 pct. i forhold til et fald på 3,7 pct. måneden forinden. På årsbasis ventes maskinordrerne at vise en stigning på 2,1 pct. i februar.

Læs også