Aktier: Ordrefest i Vestas løftede C20 i ny årsrekord

Ordrefesten i Vestas løb med opmærksomheden i onsdagens aktiemarked, hvor der kunne noteres stigninger over stort set hele linjen.

Det til trods for solide minusser i de europæiske og amerikanske indeks. C20-indekset lukkede hele 1,43 pct. højere i 397,24, hvilket er højeste niveau side ultimo september 2008.

- Selvom vi allerede har haft en fantastisk performance i det indeværende år, er der stadig meget tillid til, at opsvinget er ved at have bidt sig fast. Der er ikke noget entydigt svar på, hvorfor C20 gik så stærkt mod strømmen onsdag. Der er en klar tro på, at renterne vil forblive lave, og så har der været en del udenlandske køb i de danske aktier, hvor den gode stemning omkring Vestas smittede yderligere af på køberlysten, sagde Ole Kjær Jensen aktiechef i Sydbank til RB-Børsen.

Vestas-aktien udbyggede tirsdagens stigning på 2,6 pct. og lukkede godt 7,4 pct. højere i 329,8 efter at have tilføjet endnu en ordre til bogen. Vestas har fået en ordre på 93 megawatt fra Tyrkiet. De 31 V90-3,0 MW-møller skal leveres fra fjerde kvartal af 2010, og projektet ventes afsluttet i midten af 2011. Ordren inkluderer levering, transport og installation af vindmøllerne samt et overvågningssystem og en 10-årig serviceaftale. Kunden er Galata Wind Energy, som er et datterselskab af et af Tyrkiets største konglomerater Agaoglu Group Group. Finanshuset ABG Sundal Collier har hævet sin Vestas-anbefaling til "køb" fra "hold". Kursmålet øges til knap 350 kr. fra 284 kr. Vestas har generelt været godt kørende de seneste handelsdage hjulpet af en række ordreannonceringer.

Carlsberg lukkede 0,3 pct. højere i 473,6. Bryggerikoncernen er måske på vej i et samarbejde med rivalen Anheuser Busch Inbev omkring en alliance i Indien, hvor de to parter vil dele produktions- og distributionsplatforme i landet. Det skrev den indiske uafhængige investerings-nyhedsside vccircle.com, der refererer til "mindst to kilder bekendt med udviklingen". Ifølge disse kilder har der allerede fundet indledende samtaler sted mellem ledelsen for de to bryggerikæmpers asiatiske afdelinger.

Det danske bryggeris forretning i Indien er på et tidligt stadium i forhold til etablering af og investering i forretningen, oplyste Carlsberg i sit seneste regnskab.

Tørlastrederiet D/S Norden lukkede 1,43 pct. højere i 247,9. Der er begyndende forårstegn på shippingmarkedet i marts, men der fortsat udfordringer. Det vurderede Sydbank i sit månedlige Shippingnyt. Tørlast-segmentet har oplevet både stigninger i rater og brugtpriser i marts, men niveauerne ventes at falde i løbet af året.

Topotarget lukkede 3 pct. højere i 5,15. Topotarget skrev, at i forbindelse med selskabets fokus på belinostat, har Topotarget desuden valgt at omstrukturere selskabet. Det betyder, at otte stillinger vil blive nedlagt.

William Demant lukkede 0,03 pct. lavere i 383,1 som eneste C20-aktie med fald. Kursmålet på William Demant-aktien blev løftet til 400 kr. fra tidligere 350 kr. af finanshuset Helvea.

Læs også