Danske svinegéner øger fødevaresikkerhed i Kina

Danske erfaringer i svineproduktion skal spredes på det kinesiske marked. • 500-600 danske grisesøer udgør første etape af en svinegenetisk virksomhed i Kina.

/ritzau/Danmarks internationale førerposition inden for svineproduktion skal være synlig også på verdens største marked for svinekød, det kinesiske.

Derfor investeres der det kommende år foreløbig 25 mio. kr. på en såkaldt svinegenetisk virksomhed i Jiangsu-provinsen nord for Shanghai.

Der skal etableres en stor svinefarm, som årligt skal producere 3.800 avlssvin og 7.600 slagtesvin af høj kvalitet.

Kineserne vil have kvalitet


Virksomheden skal være med til at udvikle den kinesiske svineproduktion, hvor der de kommende år ventes at blive mere efterspørgsel efter kvalitetsgrise.

Bag projektet står Dan Bred International og Scandinavian Farm samt Industrialiseringsfonden for Udviklingslandene (IFU).

Administrerende direktør Thomas Muurmann fra Dan Bred International oplyser, at salget af danske avlssvin bliver meget lettere, når der etableres en produktion i selve Kina.

»50 pct. af verdens slagtesvin produceres og fortæres i Kina. Vi ser rigtig gode muligheder for dansk svinegenetik, der er meget konkurrencedygtig både på grund af vores avlsdyr og vores produktionsmetoder,« siger Thomas Muurmann.

Han oplyser, at millioner af velhavende kinesere de kommende år vil efterspørge svinekød af høj kvalitet, sporbarhed og sikkerhed.

I første omgang skal der importeres 500-600 søer til Kina, og i løbet af halvandet år vil de første "dansker-grise" fra farmen i Kina kunne sælges.

»Vi kan med import af danske avlsdyr og et dansk koncept for produktionen sikre en effektiv produktion og en høj kvalitet. Dermed kan vi også øge fødevaresikkerheden i Kina,« siger Thomas Muurmann.

Læs også