Flad udvikling inden tale fra Ben Bernanke

RB-BørsenDet danske obligationsmarked gjorde ikke det store væsen af sig i onsdagens handel. Investorerne havde stor fokus på aftenens tale fra den amerikanske centralbankchef, Ben Bernanke. Onsdagens nøgletal var af mindre kaliber og havde ikke potentialet til at rykke rundt på markedet.

»Tirsdagens referat fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank var virkelig i bløde toner, hvor behovet for en fortsat lav rente blev signaleret, hvilket løftede de amerikanske obligationskurser. Obligationskurserne kan formentlig også være understøttet af de amerikanske auktioner af statsobligationer i denne uge, som indtil videre har haft en pæn efterspørgsel,« sagde obligationsstrateg Kornelius Purps hos UniCredit til Bloomberg News.

Den amerikanske finansminister, Timothy Geithner, blev onsdag citeret for at sige, at obligationsrenterne formentlig er steget de seneste par uger på grund af en bedring i den fundamentale udvikling i økonomien. Tiltroen til aktiemarkederne er i vid udstrækning blevet genvundet, og den helt store opgave for den amerikanske regering bliver fra næste år at få skåret ned i budgetunderskuddet.

På makrosiden kom der onsdag formiddag endelige tal for BNP-væksten i eurozonen i 4. kvartal, som viste en nedrevidering til en nulvækst sammenlignet med en stigning på 0,1 pct. i den forrige opgørelse. På årsbasis blev væksten nedrevideret til et fald på 2,2 pct. i 4. kvartal.

Endelige tal for PMI-erhvervsbarometeret, som dækker både industrien og servicesektoren, blev også offentliggjort onsdag formiddag, og det blev oprevideret til 55,9 i forhold til 55,5 i den forrige opgørelse.

En række taler var på menuen efter dansk lukketid. Den amerikanske centralbankchef, Ben Bernanke, skulle tale i Dallas, mens de amerikanske centralbankmedlemmer William C. Dudley og Thomas M. Hoenig skulle tale i henholdsvis New York og i New Mexico.

Læs også