Trist torsdag for mange af aktierne

De europæiske aktiemarkeder endte med fald på over 1 pct., efter at torsdagen begyndte med en negativ stemning. For C20-indekset blev det til et fald på 1,24 pct. til 392,32.»Faldene kommer, efter at vi har set pæne stigninger, og det lignede profithjemtagning. Den negative stemning havde overtaget fra morgenstunden, og bekymringerne om Grækenland var med til at understøtte den negative stemning. IC Companys var trukket op af branchenyt med regnskabet fra Hennes & Mauritz, vurderede aktiehandler Martin Munk fra Jyske Bank over for RB-Børsen.

Danisco endte 3,5 pct. lavere i kurs 413, mens Novozymes faldt 3,4 pct. til kurs 630. Faldene kommer, efter at aktierne over den seneste tid har oplevet gode stigninger.

Vestas lukkede 1,8 pct. lavere i kurs 323,9. Den danske vindmølleproducent installerede næstmest på det amerikanske marked i 2009. Det viste en rapport fra brancheorganisationen AWEA ifølge Wall Street Journal.

Carlsberg faldt 0,6 pct. til kurs 470,8. Carlsberg bekræftede torsdag, at der har været ført samtaler mellem Carlsberg og Anheuser-Busch InBev om muligt samarbejde i Indien. Samarbejdet forventes at omhandle en alliance i Indien, hvor de to parter vil dele produktions- og distributionsplatforme i landet. Yderligere er Carlsberg-koncernen klar til at lancere Tuborg-mærket på de baltiske markeder.

Novo Nordisk lukkede 1,6 pct. lavere i kurs 437,5. Novo Nordisk har store forventninger til lanceringen af Victoza i Japan, når de igangværende prisforhandlinger er faldet på plads. For interessen er omend endnu større i den opgående sols land, end tilfældet var i USA. Det vurderede administrerende direktør for Novo Nordisk Japan, Claus Eilersen, over for RB-Børsen.

Den franske konkurrent Sanofi-Aventis er gået med til at betale CureDM Group Holding 335 mio. dollars for diabetesmidlet Pancreate. Midlet har i førkliniske studier vist sig at kunne genoprette evnen til at producere insulin og andre bugspytkirtelhormoner i både type 1 og type 2 diabetes, skrev Sanofi-Aventis.

IC Companys gik mod strømmen med en stigning på 4,2 pct. til kurs 259. Den store svenske konkurrent Hennes & Mauritz har aflagt regnskab for 1. kvartal, hvor driften var klart bedre end ventet, mens omsætningen lå lidt på den svage side af forventningerne. Hennes & Mauritz lå med en stigning på 5,4 pct.

NKT Holding faldt 0,8 pct. til kurs 316,2. Den franske NKT Cables konkurrent Nexans fik hævet sin anbefaling hos Bank of Amerika Merrill Lynch til "køb" fra "neutral". Nexans steg 1,3 pct. Den italienske NKT Cables konkurrent Prysmian fik hævet sit kursmål hos Bank of Amerika Merrill Lynch til 17,5 euro fra 15 euro, mens købsanbefalingen blev fastholdt.

Læs også