Billigere boliger kan true væksten

Den største trussel mod væksten er et nyt fald i boligpriserne. Faren ved et sådant tilbageslag efter en stigende rente er større, end de fleste vil være ved, mener Saxo Bank-direktør Kim Fournais, der bakkes op af ekspert.

Stiger renten brat, kan dansk økonomi sendes ned i et nyt sort hul. Det er nemlig boligejerne, der sidder med nøglen til den danske vækst, og de er langt mere udsatte end i landene omkring os.

Sådan lyder advarslen fra topdirektør Kim Fournais fra Saxo Bank. Kim Fournais frygter konsekvenserne ved et nyt fald i de danske boligpriser:

»De danske boligpriser steg meget mere end udlandets i en lang periode. Jeg mener ikke, at det er normaliseret, når man tager højde for, at vi faktuelt har verdens højeste skattesatser, et lavt rådighedsbeløb og høj gældssætning,« siger Saxo Bank-direktør Kim Fournais.

Det er en farlig cocktail mixet med mange afdragsfri lån, stor andel af etårige rentetilpasningslån, mange insolvente og et relativt lavt rådighedsbeløb på grund af det høje danske skattetryk, der bekymrer.

Forgældede danskere


..

Læs også