Klager over grænsehandel med "statsstøtte"

De handlende finder det urimeligt, at statsejede selskaber som DSB og Øresundsbroen lokker danskere på indkøb i Sverige, mens regeringen kæmper for at begrænse grænsehandelen.

Det er urimeligt og stærkt problematisk, at både DSB og Øresundsbroen aktivt tilbyder billig transport og målrettet reklamerer for attraktive indkøbsmuligheder i Malmø og Sydsverige. Dermed bruges statslige midler til at fremme grænsehandelen, som regeringen vil begrænse.

Det mener erhvervsorganisationen Dansk Detail, som repræsenterer mange hundrede butikker, som går glip af omsætning og indtjening, når danskerne handler i udlandet. Samme holdning har de Samvirkende Købmænd, DSK.

»DSB og Øresundbroen er statsejede selskaber. Det er urimeligt at bruge statslige midler og dermed skattekroner på aktivt at trække forbrugere ud af Danmark for at handle i udlandet. Især når regeringen med den anden hånd kæmper for at begrænse grænsehandlen, der koster omsætning, indtjening og danske arbejdspladser,« siger Jens Birkeholm, direktør i Dansk Detail.

Han understreger, at mange butikker i Storkøbenhavn tydeligt mærker konkurrencen fra de svenske forretninger, som ofte har markant billigere tilbud end de danske på grund af den lave svenske kronekurs.

Kommercielle vilkår


..

Læs også