Iskold insiderhandel

Da den tidligere Novo Nordisk-ansatte fandt ud af, at jorden brændte under ham, tilbød han en caribisk bankansat 400.000 dollars for at slette alle oplysninger og sikre pengene. • Det lykkedes ikke, og i går fik han den hidtil hårdeste straf for insiderhandel, et års ubetinget fængsel.

»Kære Pauline S. Jeg håber inderligt, vi kan hjælpe hinanden. Jeg vil gerne lukke min konto og slette alle oplysninger om den, inkl. oplysninger du har på min identitet og vores mail-korrespondance og transaktionshistorik, hvis det er muligt. Jeg vil også gerne have, at du overfører indeståendet på kontoen, 1,1 mio. dollars, til en anden konto, som du råder over. For din ulejlighed kan jeg tilbyde dig 400.000 dollars. Du kan med andre ord beholde 400.000 dollars af indeståendet. Vil det være muligt?”

Sådan lød en mail, den nu dømte i Danmarkshistoriens største insidersag skrev til sin indtil da trofaste bankdame den 28. juli 2008.

Modigt, især i lyset af, at mailen blev sendt blot få timer efter, at den tidligere ansatte i Novo Nordisk, Jens Christian Qvist Frandsen, var blevet anholdt af Bagmandspolitiet på hovedsædet for Novo Nordisk i Bagsværd.

Efter måneders efterforskning var han nu sigtet for at have sikret sig enorme gevinster på ulovlig handel med Novo Nordisk-værdipapirer.

Moral eller ej


..

Læs også