DF: Miljøkrav stammer fra en anden tid

Regeringen og Dansk Folkeparti letter miljøkrav til landbruget. Kravene stammer fra en anden økonomisk tid, mener DF.

Dansk landbrug kan ikke overleve, hvis landmændene skal leve op til de miljøkrav, som regeringen og Dansk Folkeparti satte op i planen Grøn Vækst sidste år.

Det mener Dansk Folkeparti, der fredag eftermiddag gik ind til de afgørende forhandlinger om en landbrugspakke med regeringen.

Ifølge Ritzaus oplysninger vil regeringen og DF mindske kravet om kvælstofudledning kraftigt. Tidligere var målet, at kvælstofudledningen i 2015 skulle være 19.000 ton mindre end i dag. Det bliver ændret til 9000 ton.

- Det vigtigste for os lige nu er at sikre beskæftigelsen i landbruget. Det betyder så, at vi må se på, hvordan vi indfaser de miljøkrav, som vi tidligere har bebudet. Efter vores opfattelse vil en lang række landbrug lukke, hvis vi ikke gør noget. Så får vi tab ind hos bankerne, som staten skal rydde op efter, siger DF's gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl.


Har miljøkravene været for hårde?

- De har været opstillet ud fra en anden økonomisk tid. Det er ikke et spørgsmål, om vi skal indfri de målsætninger, men i hvilken takt det skal gøres. Det nytter ikke noget, at vi lukker dansk landbrug og siger, at vi gjorde en masse for miljøet, siger Kristian Thulesen Dahl...

Læs også