Renterne falder efter rygter om Grækenland

Rygter i markedet om, at en aktivering af hjælpepakken til Grækenland er på vej, har fået de græske renter til at falde.

Det skriver Danske Bank i en kommentar.

EU skulle have lavet en aftale om en pulje på 20-25 mia euro, som Grækenland kan søge om at få penge fra.

- Ifølge rygterne skal Grækenland søge fra både EU og IMF samtidig, og EU's andel vil være i form af bilaterale lån til en rente højere end den, IMF giver lån til, men væsentligt under den gældende rente i markedet i øjeblikket, skriver Danske Bank.

Rygterne har givet anledning til et fald i de 2-årige græske renter på næsten 0,5 pct.-point, og euroen er blevet styrket.

Renterne i Tyskland - og Danmark - er steget på nyheden, da der flyttes penge fra de usikre lande (Grækenland og Portugal) til de mere sikre lande, hvor Danmark altså også hører til.

- Det er svært at vide hvor meget hold, der er i rygterne, men det virker ikke helt usandsynligt, at en mere konkret pakke er på vej. De panikagtige tilstande i det græske obligationsmarked de seneste dage har skabt behov for en hurtig indgriben. Grækenland kan ikke leve med at skulle finansiere sig til over 7 pct., hvor renterne har ligget de seneste dage, hvis de skal gøre sig forhåbning om at få styr på gældssituationen, skriver chefanalytiker i Danske Bank Allan von Mehren.

Læs også