Lille stigning i antallet af praktikpladser

/ritzau/Antallet af nye uddannelsesaftaler for elever ved erhvervsskolerne er steget med 2 procent i forhold til samme periode sidste år. Totalt blev der indgået 4525 nye uddannelsesaftaler.

Den positive udvikling går igen på stort set samtlige retninger, oplyser Dansk Arbejdsgiverforening. Inden for bygge- og anlægsområdet er tallet steget med 7 procent, mens det merkantile område kan notere en vækst på 15 procent.

»Det er glædeligt at kunne lukke optimismen ind igen på praktikpladsområdet og konstatere, at antallet af praktikpladser er stigende efter flere måneders fald,« siger Simon Neergaard-Holm, chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening.

Han mener, at det er for tidligt at afblæse krisen.

»Men der er grund til at glæde sig over, at den store indsats fra ministerier, skoler og interesseorganisationer nu ser ud til at bære frugt,« siger Simon Neergaard-Holm.

Der kan især spores en fremgang i antallet af såkaldte restaftaler efter skolepraktik samt korte uddannelsesaftaler. Det er aftaler, som elever i skolepraktik indgår, når de skifter til almindelig praktik i en virksomhed.

Læs også