Bankgebyrer atter på vej op

Hidtil har pengeinstitutterne udvidet udlånsmarginalen på deres kunder for at tjene mere. Nu er flere faste gebyrer på vej i vejret.

Gebyrerne i de danske pengeinstitutter begynder at røre på sig efter flere års stilstand. Aktiviteten er fortsat begrænset, og det er svært at blive ved med at udvide udlånsmarginalen. Derfor regulerer flere pengeinstitutter nu deres gebyropkrævninger.

Debatten om gebyrgribbe sendte for en tid gebyrerne ud i mørket. Pengeinstitutterne fik mange klø for dem. Og nye portaler som pengepriser.dk viste prisen for lån inkl. alle gebyrer i form af ÅOP - årlige omkostninger i pct. Så gebyrerne blev meget synlige.

Men siden er indtjeningen på værdipapirhandel, boligkøb etc. styrtdykket, og renten er faldet. Og nu begynder flere pengeinstitutter at skæve til gebyrerne igen.

»Bankerne har ladet gebyrerne stå stille i nogle år. Men det seneste års tid har vi så småt set regulering af gebyrerne primært hos de mindre pengeinstitutter, mens storbankerne ikke rigtig har gjort noget endnu,« siger Elisabeth Arendt.

Hun er partner i Mybanker, som har set nærmere på det seneste halve års gebyrændringer på boliglån.

Faste gebyrer er hævet


..

Læs også