Styrtdyk i forbrugslån

Fra 2008 til 2009 faldt antallet af forbrugslån markant, viser tal fra branchen. Nedgangen skyldes en stramning af kreditpolitikken og faldende forbrug.

Danskerne optager færre forbrugslån end tidligere, viser tal fra Finans og Leasing, der er en interesseorganisation for udbydere af forbrugslån.

Størrelsen på de ydede forbrugslån blandt medlemmerne af organisationen voksede fra 2003, da der blev udlånt 2,4 mia., til 2008, da det lå på 5,1 mia. kr.

Sidste år vendte udviklingen, og størrelsen på de ydede forbrugslån styrdykkede til 3,2 mia. kr.

»Nedgangen er udtryk for, at forbrugslånsselskaberne også er ramt af den finansielle krise,« konstaterer Christian Brandt, der er direktør i Finans og Leasing.

Der er flere grunde til det store fald, mener man i branchen. En af forklaringerne er, at der bliver udvist ansvarlighed fra branchens side, når der bliver ydet lån.

»Man låner ikke bare penge ud i dårlige tider. Fremtidsudsigterne for låntagernes økonomi er blevet forringet. Udsigten til, at man bliver arbejdsløs, er blevet langt større. Det er en væsentlig faktor, og derfor er der blevet strammet op på kreditpolitikken.«

Derudover spiller danskernes forbrug også en stor rolle for, hvor mange forbrugslån der bliver givet. Danskernes forbrug har været ramt af krisen, og det har også haft en effekt på forbrugslånene.

Naturlig nedgang


..

Læs også