Alcoa skyder regnskabssæsonen i gang

Den amerikanske regnskabssæson skydes i gang med en serie spændende og næsten afgørende præsentationer fra store selskaber. På den danske scene leverer Bang & Olufsen ugens kvartalsregnskab.

Mandag


Den amerikanske aluminiumsgigant Alcoa indleder vanen tro sent mandag aften den amerikanske regnskabssæson med sine tal for 1. kvartal. I 4. kvartal var omsætningen bedre end ventet grundet en solid stigning i aluminiumspriserne, men modsat kostede valutaforhold på indtjeningen, som dermed ikke levede op til analytikernes forventninger.

Noget kunne også tyde på, at analytikerne igen har sat estimaterne højt for udviklingen i 1. kvartal. Tirsdag i sidste uge sænkede den amerikanske finansgigant Citigroup sin indtjeningsprognose på Alcoa til 0,08 dollar fra tidligere 0,10 dollar pr. aktie, hvilket kan sammenlignes med analytikernes indtjeningsforventninger på 0,10 dollar.

Citigroup skrev i notatet, at den nye prognose mere korrekt afspejler udviklingen i aluminiumspriserne og i valutaudviklingen. Hos Deutsche Bank ses også risiko for et skuffende regnskab. En række enkeltstående tilfælde, såsom EU-bøder, stigende energiomkostninger og opstartsomkostninger ventes at lægge en dæmper på Alcoas evne til fortsat at udnytte de højere aluminiumspriser. Med sin tilstedeværelse i forskellige økonomier rundt om i verden er Alcoa betragtet som en global økonomisk ledetråd for udviklingen og især for råvaremarkedet.

..

Læs også