Jyske Bank kæmper mod de spanske myndigheder

Banken har indbragt sagerne om overtrædelse af de spanske hvidvaskregler for en spansk domstol. Bøderne skyldes en teknikalitet og urimelige krav, mener banken.

Jyske Bank kæmper i øjeblikket mod de spanske myndigheder i en sag om overtrædelse af de spanske hvidvaskregler, der skal sikre, at strømmen af penge ikke stammer fra ulovlige aktiviteter, men kommer fra en lovlig kilde.

I et børsprospekt fra november 2009 fremgår det, at bankens nu nedlagte afdeling i Spanien og en afdeling i Gibraltar er blevet pålagt såkaldte administrative bøder af de spanske myndigheder.

Banken mener, at bøderne er givet på et forkert grundlag og er derfor gået rettens vej ved at indbringe sagerne for en spansk domstol.

Sagen om afdelingen i Spanien blev for nylig afsluttet, og banken har betalt bøden.

I Jyske Bank vil man ikke uddybe sagen eller oplyse bødens størrelse. Banken afviser, at den har deltaget i eller medvirket til hvidvaskning af penge. Der er dog blevet begået fejl, erkender man. Ifølge Jyske Bank havde banken en fuld banklicens, men drev i praksis et repræsentationskontor i Spanien uden at være kontoførende.

»Men da vi havde en fuld banklicens, var vi stadig forpligtede til at indberette til de spanske myndigheder, og det var vi ikke opmærksomme på. Det, vi gjorde forkert, var, at vi havde en licens, vi ikke brugte. Det var vores fejl, fordi vi kun levede op til reglerne for et repræsentationskontor,« siger Peter Stig Hansen, juridisk direktør i Jyske Bank.

Spansk retssag


..

Læs også