»Vi gjorde det for at pleje vores medarbejdere«

Teknologivirksomheden Thrane & Thrane tilbød alle medarbejdere at spare i skat ved at udskyde deres indkomst i de sidste måneder af 2009 til 2010. Oppositionen kræver svar fra ministeren, fordi staten har tabt penge.

Teknologivirksomheden Thrane & Thrane er en af de virksomheder, som sidste år gav medarbejderne mulighed for at udnytte en skattefinte, som opstod i forbindelse med skattereformen.

Ved at udskyde udbetalingen af indkomsten fra de sidste måneder af 2009 til i år kunne medarbejdere spare ca. 7 pct. i skat, fordi skattereformen fjernede mellemskatten på 6 pct. og sænkede bundskatten.

»Vi gjorde det for at pleje vores medarbejdere og hjælpe dem med at optimere deres lønudbetalinger,« siger Svend Åge Lundgaard, økonomidirektør i Thrane og Thrane.

Beslutningen blev truffet i virksomhedens ledergruppe, efter at man havde kontaktet sine revisorer, og efter at Skat i offentligheden havde forsikret om, at der ikke var noget ulovligt i ordningen. Det tog én medarbejder omkring én uge at få alt omkring ordningen på plads, og der var ikke problemer med at køre det igennem lønsystemet.

»Der var ikke store omkostninger forbundet med det, og det var ikke besværligt. Hvis der havde været det, er jeg ikke sikker på, at vi havde kastet os ud i det,« siger Svend Åge Lundgaard.

150 tog imod


..

Læs også